Malzemeler
• 3 yufka
• 1 buçuk su bardağı tahin
• 1 su bardağı Balkovan Çiçek Balı
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 su bardağı dövülmüş fındık
Üzeri için:
• 1 yumurtanın sarısı
• 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanış
Tahin, Balkovan Çiçek Balı, mahlep ve fındığı bir kâsede karıştırın. Yufkanın birini tezgaha yayın ve üzerine ballı karışımın 1/3’ünü sürün. 2’nci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi yapın. 3’üncü yufkanın üzerine kalan ballı harcı sürdükten sonra yufkaları ortadan ikiye kesin. 2 ayrı yufkayı yuvarlak kısımlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bu arada fırınınızı 170 dereceye getirin. Daha sonra rulo yufkaları 5 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.