Malzemeler
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı
- 200 g labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yaprak jelatin
- 1 paket vanilin
Üzerine
- 1 çay bardağı (dondurulmuş) böğürtlen
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Hazırlanış
Jelatinin üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan jelatinleri suyun içinden alıp sıkın. Benmari usulü veya mikrodalga buz çözme ayarında eritin. Kremayı pudra şekeri ile mikser kabında çırpın. Üzerine labne peynirini ilave edin. Erittiğiniz jelatini ve vanilini ekleyip çırpın. Kalpli silikon kalıpların içerisine cheesecake malzemesini paylaştırın. Kakaolu pasta tabanından silikon kalpli kalıplarınızın büyüklüğünde kekler çıkarın. Cheesecake karışımının üzerine kalpli kek dilimlerini paylaştırın. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Böğürtlenli sos için böğürtlenleri ve şekeri blender kabına alıp blender ile çekin. Katılaşan cheesecakleri derin dondurucudan alıp kalıptan çıkarıp ters çevirin. Ortasına böğürtlenli sosu gezdirip fıstık serpin ve servise sunun.
Not: Böğürtlenler dondurulmuş ise oda ısısında 20 dk bekletip buzunun çözülmesini sağlayın.
Fotoğraf ve tarif: Tijen Aktay