Malzemeler
-
110 gr tereyağı
-
125 gr bitter çikolata
-
1,5 çay bardağı toz şeker
-
3 yumurta
-
25 gr kakao
-
100 gr un
-
80 gr beyaz çikolata
-
½ su bardağı böğürtlen
Hazırlanış
Tereyağını kaynatmadan eritip ocaktan alın. Üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eridikten sonra serin bir yerde soğutun. Soğuttuğunuz tereyağlı çikolatayı mikser kabına alın. Üzerine şekeri ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Üzerine elediğiniz unu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Baton kek kalıbına pişirme kağıdı serin. Üzerine kek hamuru döküp yayın. Beyaz çikolata ve böğürtlen serpin. Üzerini kaşık ile hafif düzleştirin. Önceden ısıtılmış170 derecelik fırında 30-35 dk pişirin. Fırından çıkarıp 30 dk bekletin ve dilimleyerek servise sunun.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay