Malzemeler
-
4 yumurta
-
1 su bardağı toz şeker
-
1 su bardağı damla çikolata
-
80 gr eritilmiş bitter çikolata
-
1 su bardağı fındık içi /(veya badem, ceviz)
-
2,5 – 3 su bardağı un
-
50 gr kakao
-
½ paket kabartma tozu
Üzerine
-
160 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)
Hazırlanış
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikser ile 6-7 dk çırpın. Üzerine eritilmiş bitter çikolata ekleyip çırpmaya devam edin. Elediğiniz (önce 2,5 su bardağı) unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip tekrar mikser ile çırpın. Eğer kıvamı toparlanamayacak yumuşak ise kalan ½ su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize az yapışan fakat toparlanacak kıvamda ise un eklemeyin. Damla çikolatayı ve fındığı ilave edip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru iki bezeye bölün. Her iki bezeye de elinizle uzun ve dar bir hamuru olacak şekilde yağlı kağıt üzerinde şekil verin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35 dk pişirin. Biscotti’yi fırından çıkarıp soğuması için 1 saat bekletin. Soğuyan Biscotti’yi ekmek bıçağı ile dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5-6 dk pişirin. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak beyaz çikolata ile süsleyin. Çikolata katılaştıktan sonra servise sunun.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay