Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Çilekli Dutlu Sünger Pasta

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin


Arasına

  • 1 lt süt
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 100 gr un
  • 100 gr nişasta
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 150 gr beyaz çikolata


Üzerine

  • 1 poşet toz kremşanti
  • ¾ su bardağı süt
  • 1 kg orta boy çilek
  • ½ kg dut
  • 60 gr eritilmiş beyaz çikolata

Hazırlanış

Oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaba koyun. Üzerine toz şekeri ekleyip en az 7-8 dk çırpın. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip spatula ile karıştırın. Tabanını pişirme kağıdı kaplayıp kenarlarını yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına kek hamurunu döküp yayın. İçindeki hava kabarcıklarının çıkması için kekinizi çok az tezgaha 1-2 kere vurun. Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırına kekinizi koyun. İçi su dolu minik bir fırın kasesine de fırınınızın tabanına koyun.  Yaklaşık 25 dk 150 derece de pişirdikten sonra ısıyı 160 dereceye çıkarıp 35 dk daha pişirin. Pişen kekinizi fırından çıkarıp tel rafa kalıbından çıkarmadan ters koyun. İyice soğuyana kadar kalıbından çıkarmayın. Krema için sütü, şekeri, unu ve nişastayı tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra 2-3 dk daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Kremanın üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatın ki kremanız soğurken kabuk yapmasın. İyice soğuyan kremanızı mikser kabına alın. Üzerine 200 ml kremayı ve eritip ılıttığınız 150 gr beyaz çikolatayı ekleyip çırpın. Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarıp tezgaha alın. 3 ince kat olacak şekilde kesin. Kekinizin en üst katını pastanızın tabanı yapın. Üzerine ince olacak şekilde krema sürün. Yarıya böldüğünüz çilekleri kenarına dizin. Ortasına dut serpin. Tekrar krema sürüp 2. katı üzerine koyun. Tekrar ince bir tabaka krema sürüp çilekleri kenarına dizin ve ortasına yine dut serpin. Krema ile üzerini kaplayıp 3.katı üzerine koyun. Çırptığınız kremşanti ile üzerini kaplayın. Yarıya kestiğiniz çileklerin üzerine beyaz çikolata serpin. Çikolata katılaşana kadar derin dondurucuda bekletin. Daha sonra pastanızın üzerini süsleyin.

Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?