Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 150 gr tereyağı
- 4 yemek kaşığı buzlu su
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
Arasına
- 100 gr çok ince çekilmiş fındık içi
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 250 gr çilek
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker veya esmer şeker
Hazırlanış
Hamur için su hariç gerekli malzemeleri derin bir kapa koyup yoğurun. Sert bir hamur kıvamına gelene kadar (4 yemek kaşığı kadar) buzlu su ekleyin. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dk dinlendirin. Bir kaba fındık içini, yumurta akını ve 1 çay bardağı toz şekeri ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ayrı bir kaba kalın dilimlediğiniz çilekleri, 1 tatlı kaşığı nişastayı ve 1 yemek kaşığı toz şekerini ekleyip çilekler sulanmadan az el hareketi ile karıştırın. Hamuru tezgaha alın. Üzerine az un serperek merdane yardımıyla ince olmayacak şekilde yuvarlak olarak açın. Ortasına hazırladığınız fındıklı harcı koyup yayın. Üzerine çilekleri dizip kenarlarını ortaya doğru kıvırın. Yumurta akını fırça yardımıyla kenarlarına sürün. Esmer veya toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay