Malzemeler
-
4 yaprak Milföy
-
3-4 sert elma
-
50 gr tereyağı
-
80 gr toz şeker
Üzerine
-
Çırpılmış krema
Hazırlanış
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve orta kalınlıkta dilimleyin. Fırına girebilen tavaya tereyağını ve şekeri ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyip şeker hafif esmerleşene kadar kavurun. Üzerine elmaları düzgünce dizin. Kısık ateşte elmalar az yumuşayana kadar (10 dk) pişirin. Derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında yumuşattığınız 4 yaprak milföyü yan yana koyarak büyük kare bir milföy elde edip üzerine az un serpin. Tavanızın büyüklüğünde açın. İlk sıcaklığı gitmiş olan karamelli elmaların üzerini milföy ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy kızarıncaya kadar pişirin. Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma ile servise sunun.
Tarif ve Fotoğraf: Tijen Aktay