Malzemeler
-
200 gr bitter çikolata
-
150 gr tereyağı
-
2/3 su bardağı toz şeker
-
3 yumurta
-
40 gr kakao
-
90 gr un (1/2 su bardağından biraz fazla)
-
100 gr fındık ezmesi
Hazırlanış
Tereyağını ısıtıp eritin. Üzerine kırdığınız bitter çikolatayı ekleyip eritin. Soğuduktan sonra karışımı mikser kabına alın. Çırpıcı ucu takın. Üzerine toz şekerini ekleyip orta ayarda çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Son olarak elediğiniz unu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Dikdörtgen bir fırın kabına brownie hamurunu döküp yayın. Fındık ezmesinden mini toplar yapıp hamurun üzerine aralıklı olarak koyun ve kaşık yardımıyla üzerini brownie hamur ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dk pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp en az 1 saat dinlendirin. Dilimlere ayırıp servise sunun.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay