Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı süt
- ½ su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1,5 çay bardağı rendelenmiş havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 2 veya 2,5 su bardağı un
Kreması için
- 1 su bardağı pudra şekeri
- ½ paket sade krem şanti
- 250 gr krem peynir
- 125 gr tereyağı
- 1 paket vanilin
Üzerine
- 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
- ½ tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanış
Mikser kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp mikser ile çırpın. Sütü ve ayçiçeğini ilave edip çırpmaya devam edin. Rendeleyip suyunu sıktığınız havucu ekleyin. Son olarak cevizi, elediğiniz 2 su bardağı unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili ilave edip spatula ile karıştırın. Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olursa az un ilave edebilirsiniz. Muffin kağıtlarını muffin kaplarına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirin. Pişen muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ayrı bir mikser kabına oda ısısında yumuşattığınız tereyağını ve pudra şekerini ekleyip çırpın. Krem şantiyi, suyunu süzdüğünüz krem peynirini ve vanilini ilave edip tekrar çırpın. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Krema sıkma poşetine istediğiniz ucu takın ve kremayı poşete alın. Soğumuş olan muffinlerin üzerine sıkın. Rendelenmiş havucun üzerine limon ekleyip karıştırın. Kremanın üzerine havucu serpin. Buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirip servise sunun.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay