Malzemeler
Muhallebi için
• 1 buçuk su bardağı süt
• Yarım su bardağı su
• 2 yemek kaşığı Balkovan Çam Balı
• 3 yemek kaşığı nişasta
• Yarım çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
• 1 tutam tuz
Şurup için
• 4 su bardağı su
• 3 buçuk su bardağı Balkovan Çam Balı
• Yarım su bardağı gül suyu (arzuya göre)
• Doğranmış mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, portakal, elma, armut)
• File şamfıstığı
• File badem
Hazırlanış
Şurup için
Balkovan Çam Balı ve suyu (istenirse gül suyunu) bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatın. Daha sona soğumaya bırakın.
Muhallebi için
Süt, Balkovan Çam Balı, tuz ve damla sakızını bir tencerede karıştırarak kaynatın. Küçük bir kâsede nişasta ve suyu iyice ezdikten sonra karıştırın ve kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi biraz suyla ıslattığınız bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra muhallebiyi küp küp dilimleyin. Servis kâselerine, soğuyan şurup, meyveler ve küp şeklinde kestiğiniz muhallebiyi koyun ve karıştırın. File badem ve file şamfıstığıyla süsleyerek servis edin.