Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Haytalya (Helatıye) - 4 kişilik

Malzemeler

Muhallebi için

1 buçuk su bardağı süt

Yarım su bardağı su

2 yemek kaşığı Balkovan Çam Balı

3 yemek kaşığı nişasta

Yarım çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

1 tutam tuz

 

Şurup için

4 su bardağı su

3 buçuk su bardağı Balkovan Çam Balı

Yarım su bardağı l suyu (arzuya göre)

Doğranmış mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, portakal, elma, armut)

File şamfıstığı

File badem

Hazırlanış

Şurup için

Balkovan Çam Balı ve suyu (istenirse gül suyunu) bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatın. Daha sona soğumaya bırakın. 

Muhallebi için

Süt, Balkovan Çam Balı, tuz ve damla sakızını bir tencerede karıştırarak kaynatın. Küçük bir kâsede nişasta ve suyu iyice ezdikten sonra karıştırın ve kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi biraz suyla ıslattığınız bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra muhallebiyi küp küp dilimleyin. Servis kâselerine, soğuyan şurup, meyveler ve küp şeklinde kestiğiniz muhallebiyi koyun ve karıştırın.  File badem ve file şamfıstığıyla  süsleyerek servis edin.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?