Hurmalı Ballı Muhallebi
Malzemeler
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 yumurta
- 20 adet hurma
- 5 yemek kaşığı Balparmak Çiçek Balı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
Hazırlanış
Hazırlanışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bir kaba alın, üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve 15 dakika yumuşamalarını bekleyin. Yumuşayan hurmaların suyunu süzün ve mutfak robotunda 1 su bardağı süt ile çekin. 1 yumurtayı tencerede iyice çırpın. Ardından tüm malzemeleri tencereye ekleyip iyice karıştırın, orta ateşte pişirin. Muhallebinizi kaplara bölüştürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler