Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
KLASİK AŞURE

Malzemeler

• 1kg Aşurelik Buğday
• 750gr Nohut
• 500 gr. Haşlanmış Fasulye
• 1 Çay Bardağı Pirinç
• 250 gr. Soyulmuş Çiğ Badem
• 500 gr. Kuru Kayısı
• 500 gr. Kuru Üzüm
• 2 Yemek kaşığı gül suyu
5-6 adet karanfil
• Yeteri kadar kaynar Su
• 2 kg Toz Şeker
• 1 Çimdik Tuz


Üzeri İçin;
• Kavrulmuş fındık
• Ceviz
• Antep Fıstığı
• Kuş Üzümü
• Çam Fıstığı
• Ayıklanmış gül yaprakları
• Tarçın

Hazırlanış

Bir gece önceden bol su ile yıkayıp ıslattığımız buğdayı süzüp kaynatmak üzere ocağa koyuyoruz.
Buğdaylar iyice şişip açılmaya başlayınca önceden haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi buğdayların üzerine ekliyoruz. Yıkadığımız pirinci de kaynayan bakliyatlara ilave edip aşurenin suyu helmelenene yani kıvam alana kadar bakliyatları birlikte kaynatıyoruz
Kaynayan malzemelere 1 çimdik kadar tuz ilave ediyoruz.
Kuru üzümleri ve çiğ bademi ayrı kaselerde suya koyuyoruz
suda beklettiğimiz bademleri soyduktan sonra yine suda beklemiş ve şişmiş olan kuru üzümlerle birlikte kaynayan aşurenin içine ilave ediyoruz
Kuru kayısıları küp küp doğruyoruz ardından kuru kayısıları da ilave ediyoruz
Bu sırada kaynadıkça yoğunlaşan aşureye ara ara sıcak su takviyesi yaparak kıvamını dengeliyoruz
Son olarak toz şeker ve gül suyunu da ilave edip 10 dk kadar daha kaynattıktan sonra aşureyi servis kaselerine alıyoruz
Porsiyonladığımız aşureler oda ısısına indikten sonra kuruyemişler ile süsleyerek servis ediyoruz.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?