Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül toz kahve
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
- 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin
Üzerine
- 2 poşet toz krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 tatlı kaşığı granül toz kahve
- 2 muz
- Renkli şekerlemeler
Hazırlanış
Granül toz kahveyi 1 su bardağı ılık sütte eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtayı ve toz şekeri mikser kabına alın. 3-4 dakika iyice çırpın. Üzerine soğumuş olan sütü ve ay çiçek yağını ilave edip tekrar çırpın. Fındığı, elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilini ilave edip spatula ile karıştırın. Kek harcını muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. 2 tatlı kaşığı granül toz kahveyi ½ su bardağı ılık sütte eritin ve soğumaya bırakın. Mikser kabına toz krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütü ve sütlü kahveyi alıp iyice çırpın. Soğumuş olan muffin kekleri yarıya bölün. Muz dilimlerini yerleştirip üzerine krem şanti torbasına aldığınız kahveli kremayı sıkın. Muffinin diğer yarısını üzerine kapatın. Tekrar krema sıkıp renkli şekerlemeler ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay