Malzemeler
- 3 su bardağı un (420 g)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2/3 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- Yeteri kadar ılık süt (yaklaşık 160 ml)
- 1 fiske tuz
Arasına
1 su bardağı sürülebilir çikolata
Hazırlanış
Ilık süt hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup yoğurmaya başlayın. Elinize çok az yapışan bir kıvam alana kadar süt ekleyin. Kıvamı oluştuktan sonra üzerini streç film ile örtüp oda ısısında 45 dk mayalandırın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Üzerine çok az un serperek uzunlamasına açın. Çikolata kremasını sürün. Rulo şeklinde kıvırın. Ruloları u şekline getirip üst üste koyun. Ucunu büzün. Ucuna gelmeyecek şekilde kesin ve yarıya ayırın. Böylelikle kalp şeklini elde etmiş olursunuz. Tüm çörekleri yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Not: Mayalı bir hamur olduğu için sıcaklığı gittikten sonra kıvamı sertleşir. Isıtarak servise sunmanızı tavsiye ederiz
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay