Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Karamel Kremalı Brownie Cupcake

Malzemeler

  • 3 yumurta      

  • ¾ su bardağı toz şeker (150 gr)

  • 110 gr tereyağı

  • 120 gr bitter çikolata

  • 25 gr Kakao

  • ½ su bardağı (70 gr) un

  • ½ paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı damla çikolata

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz


Üzerine

  • 120 gr toz şeker

  • 80 gr tereyağı

  • 200 ml krema

  • 1 poşet sade toz krem şanti

  • Kalpli çikolatalar

Hazırlanış

Tereyağını eritin ve sıcakken üzerine çikolatayı ekleyip karıştırıp ılıtın. Çikolatalı tereyağını mikser kabın içine koyun. Üzerine toz şekeri ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao  ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile karıştırın. Damla çikolata ve cevizi de ekleyip karıştırın. Muffin kağıtlarına kek harcını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dk pişirin. Krema için şekeri tavaya koyup orta ısıda karamelize edin. Üzerine tereyağını ve kremayı ekleyip karıştırın. Serin bir ortamda soğumasını sağlayın. Soğuyan karameli mutfak şefi kabına alın. 3-4 dk çırpın. Krem şantiyi de üzerine ekleyip çırpın. Kıvamı koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Soğuyan muffinlerin üzerine kremayı sıkın. Kalpli çikolatalar ile süsleyin.

 

Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?