Kupta Ravent ve Hatmi Çiçeği
Malzemeler
2 porsiyon için
- 40 g NESFIT Ballı Bademli
- 200 g soyulmuş ve dilimlenmiş ravent
- 80 ml su
- 50 g şekerkamışı şekeri
- 200 g yağsız yoğurt
- 1/2 çay kaşığı çekilmiş zencefil
- 2 adet kuru hatmi çiçeği (yemeklik)
Hazırlanış
Raventi soyup dilimleyin, üzerine şeker kamışı şekeri ilave edip bir kapta yaklaşık 15 dakika süzdürün.
Tavaya alıp, su, zencefil ve hatmi çiçeği ilave edin.
Kısık ateşte 7 dakika pişirip, raventi tavadan alın (kompostoya dönmeden hemen önce).
Koyu püre kıvamına gelene dek şurubu pişirmeye devam edin.
Soğumaya bırakıp, hatmi çiçeğini tavadan alın.
Hatmi çiçeği ile süsleyerek, NESFIT Ballı Bademli gevrek kaplı yağsız yoğurt ile servis edin. Kat kat yerleştirerek uzun kuplarda da servis edebilirsiniz.
Not: Şeker kamışı şekerinin güçlü bir tadı vardır, bu yüzden az kullanmaya dikkat edin!
Tarif: NESFİT Ramazana Özel Tarifler
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?