Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- ½ limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine
- 100 gr yumurta akı
- 100 gr toz şeker
- 100 gr pudra şekeri
Hazırlanış
Yumurtayı ve toz şekeri mikser kabına alın. 3-4 dakika iyice çırpın. Üzerine yoğurdu ve ay çiçek yağını ilave edip tekrar çırpın. Limon suyunu ilave edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip spatula ile karıştırın. Kek harcını muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirin. Mereng için yumurta akını 2-3 dakika çırpın. Toz şekerini ilave edip çırpmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayınca pudra şekerini ekleyip çırpın. Mereng kreması ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa kıvamı tamam demektir. Kremayı krema sıkma poşetine alın. Soğumuş olan muffinlerin üzerine sıkın. Pürmüz ile mereng kremasını az kızartın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay