Milföy Hamurlu Çikolatalı Kek
Malzemeler
2 İglo
Milföy
2 yumurta
½ su bardağı
toz şeker
1/3 su
bardağı nişasta (40 gr)
3 yemek
kaşığı un
100 gr
tereyağı
½ paket
kabartma tozu
1/3 su
bardağı kakao
125 gr ince
çekilmiş ceviz içi
1 yumurta
akı
Açmak için
1-2 yemek kaşığı un
Üzerine
Pudra şekeri
Toz Antep
fıstığı (var ise)
Hazırlanış
İglo Milföyü
derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tereyağını ve
çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın. Derin bir kaseye
yumurtaları kırıp toz şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar mikser ile iyice
çırpın. Üzerine soğumuş olan tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya
devam edin. Cevizi de ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kakaoyu, nişastayı ve
kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kek
kalıbını margarin ile yağlayın. İglo Milföyleri tezgâha alın. Üzerine un serpip
kalıbınızın büyüklüğünde az açın. İglo Milföyü kalıbın içine kenarları yüksek
duracak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki keki ortasına döküp
kaşık ile az yayın. Kalan milföyü de üzerine ekleyin. Kenar kısımlarının iyi
yapışması için yumurta akı sürüp bastırmadan yapıştırın. Tabandaki milföyün
uçlarını milföyün üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında
pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen kekinizi fırında hemen
çıkarmayıp 5-6 dakika daha bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin. 30-45 dakika
sonra dilimleyerek servise sunun.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler