Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Mürdüm Erikli Kek

Malzemeler

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 80 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 100 gr ince çekilmiş badem

  • 1 + 1/3 su bardağı un

  • ½ paket kabartma tozu

  • 20-22 adet Mürdüm Eriği

Üzerine

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanış

Tereyağını mikser kabına alın. Üzerine toz şekerini ekleyip çırpın. Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Yoğurdu ilave edin. Son olarak unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip tekrar çırpın. Fırın kabını yağlayın. Kek hamurunu kaba döküp yayın. Üzerine dörde böldüğünüz mürdüm eriklerini dizin. Son olarak 2 yemek kaşığı toz şekerini serpip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Servis etmeden önce pudra şekeri serpip dilimleyin ve servise sunun.

 

Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?