Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
80 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
100 gr ince çekilmiş badem
1 + 1/3 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
20-22 adet mürdüm eriği
Üzerine
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanış
Tereyağını mikser kabına alın. Üzerine toz şekerini ekleyip çırpın. Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Yoğurdu ilave edin. Son olarak unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip tekrar çırpın. Fırın kabını yağlayın. Kek hamurunu kaba döküp yayın. Üzerine dörde böldüğünüz mürdüm eriklerini dizin. Son olarak 2 yemek kaşığı toz şekerini serpip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Servis etmeden önce pudra şekeri serpip dilimleyin ve servise sunun.
Tarif ve Foto: Tijen Aktay