Pekmezli Kabak Tatlısı
Malzemeler
1 kg bal kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
4-5 çorba kaşığı tahin
Hazırlanış
- Soyulmuş ve ayıklanmış bal kabağını 5-6 cm lik kare parçalar halinde kesin.
- Geniş tabanlı bir tencereye kabakları dizip üzerini toz şekerle kaplayın. Kapağını kapatıp 30 dakika bekletin.
- Tencereyi kısık ateş üzerine alın ve kapağını açmadan 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra içinde oluşan şerbeti koyulaşana ve kabaklar parlak bir görünüm alana kadar pişirmeye devam edin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca üzerine pekmezi gezdirin. Onun üzerine de tahini kaşık kaşık gezdirerek döküp tatlı soğuyunca servis yapın.
Maliyeti: 6-6,5 TL
Dilerseniz kabaklar piştikten sonra biraz fırınlayabilirsiniz. Çekilmiş ceviz y ada fındık serpebilirsiniz.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler