Portakallı Bayat Ekmek Tatlısı
Malzemeler
4 Kişilik
- 1 adet bayat (veya normal ekmek)
- 2 adet portakal
- 1 kahve fincanı tozşeker
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- Şerbeti için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 1 kaşık limonsuyu
Hazırlanış
- Ekmeği veya evde kalmış ekmek parçalarını ıslatıp suyunu iyice sıkın ve ufalayın. Portakalların beyaz kısımları kalmayacak şekilde soyup küp küp doğrayın. Diğer malzemeleri ve portakalları ekmeğe ilave edip güzelce karıştırın.
- Hamuru yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dakika pişirin.
- Şerbet için su, portakal suyu ve şekeri bir kapta kaynamaya bırakın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. Tepsiyi fırından alınca üzerine şerbetini döküp şerbeti çekene kadar bekleyin. Soğuyunca kare kare dilimleyip servis yapın.
Maliyeti: 5-5.5 TL
* Evde kalmış her türlü bayat ekmeğinizi bu tarifte kullanabilirsiniz. Dilerseniz elmalı veya muzlu ya da hiç meyve kullanmadan da yapabilirsiniz.
Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler