Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Portakallı Kremalı Tatlı

Malzemeler

100 gr Amerikan pirinci

200 ml su

1 tutam toz jelatin

200 ml su

3 yumurta (ayrılmış)

130 gr şeker

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

200 ml süt

3 portakal, soyulmuş ve parçalara ayrılmış

Süslemek için portakal suyu ve nane

Hazırlanış

Pirinci ve suyu küçük bir tencereye koyun ve kaynatın. Kısık ateşte su emilinceye kadar kaynatmaya devam edin. Jelatini suda bekletin. Yumurta, 65 gr şeker, vanilya ve tuz ekleyin. Yavaşça sütü ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışan yumurta beyazları kıvamına gelince yavaşça şekeri ekleyin. Servis yapmadan önce derin bir kaba koyarak ters çevirin. Portakal dilimleri ve nane ile süsleyebilirsiniz.

 

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?