Portakallı Kremalı Tatlı
Malzemeler
100 gr
Amerikan pirinci
200 ml su
1 tutam toz
jelatin
200 ml su
3 yumurta
(ayrılmış)
130 gr şeker
1 paket
vanilya
Bir tutam tuz
200 ml süt
3 portakal,
soyulmuş ve parçalara ayrılmış
Süslemek için
portakal suyu ve nane
Hazırlanış
Pirinci ve
suyu küçük bir tencereye koyun ve kaynatın. Kısık ateşte su emilinceye kadar
kaynatmaya devam edin. Jelatini suda bekletin. Yumurta, 65 gr şeker, vanilya ve
tuz ekleyin. Yavaşça sütü ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Karışan yumurta beyazları kıvamına gelince yavaşça şekeri ekleyin. Servis
yapmadan önce derin bir kaba koyarak ters çevirin. Portakal dilimleri ve nane
ile süsleyebilirsiniz.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler