Portakallı Revani
Malzemeler
(9 Kişilik)
Hamur için:
• 3 yumurta
• 1.5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 su bardağı Selva Portakallı İrmik
• 1.5 su bardağı Selva Un
• 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
• 3.5 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanış
Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Selva Portakallı İrmik, Selva un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler