Malzemeler
4 çorba kaşığı
margarin
1 çay bardağı pirinç
unu
1 çay bardağı
Amerikan pirinci
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz
şeker
2 adet damla sakızı
Krokan için;
1 su bardağı şeker
1 bardak ceviz
Hazırlanış
Margarinle pirinç
ununu hafifçe kavurun. Ocaktan alıp sütü ve şekeri yavaş yavaş ilave edin.
Dövülmüş damla sakızını da ilave edip tekrar ocağa alın. Koyu bir kıvam alana
dek sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. 5 dk.
dinlendirdikten sonra muhallebiyi mikserle 10 dakika çırpın. Ayaklı bardaklara
paylaştırın. Soğumaya bırakın. Teflon tavada 1 su bardağı şekeri eritin
yakmamaya özen gösterin karamel rengi alınca cevizleri ekleyin sallayarak
kavurun. Yağlı kağıda dökün. Krokan katılaşınca kırıp muhallebinin üzerine
koyarak servis yapın.
Not: Krokanı fındık,
fıstık, bademle de (tuzsuz ve kabukları soyulmuş ) aynı yöntemle
yapabilirsiniz.