Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı ayçiçeği yağı
Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı)
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi
Üzerine
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanış
Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. Ayrı bir kasede yoğurdu, karbonatı ve kabartma tozunu karıştırın ve biraz köpürüp kabarması için bekleyin. Yumurtalı karışıma ayçiçeği yağını ilave edip çırpın. Yoğurtlu karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. İlk olarak 4 su bardağı unu ilave edip karıştırın. Kalan 2 veya 2,5 su bardağı unu yavaşça ekleyin. Hamurunuz elinize yapışan ama elinizi yağladığınızda şekil alabilecek kıvamda olmalı. Unu fazla eklemeyin aksi takdirde kurabiyeniz sert olur. Elinizi yağlayın ve kurabiye hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin.