Şeftali Dilimli Cheesecake
Malzemeler
125 gr
tereyağı, 200 gr labne peyniri, 1 pkt petibör bisküvi, 1 pkt yulaflı bisküvi
(ya ada kepekli) 1 pkt limonlu jel (jöle) 2 pkt sade krem şanti, 1 su bardağı
soğuk süt, 1 su bardağı sıcak su, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 adet
şeftali, 1 adet muz
Hazırlanış
Öncelikle
tereyağını eritelim. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar geçirelim. Bir
kabın içine bisküvi ve tereyağını alıp yoğuralım. 26 cm yuvarlak kelepçeli
kalıbın zeminine elimizle bastırarak yerleştirelim. Buzdolabında 20 dk
bekletelim. Bu sırada jeli bir kaba boşaltalım. Üzerine 1 su bardağı sıcak su
ekleyip eriyene kadar karıştıralım. ılıyana kadar bekleyelim. 1 su bardağı
soğuk süt ile 2 poşet krem şantiyi çırpalım. Koyu kıvam alınca içine labne
peynirini ekleyelim. ılıyan jeli, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da
ekleyip çırpalım. Buzdolabından aldığımız bisküvilerin üzerine karışımı
dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Meyve dilimleri ile istediğimiz gibi
süsleyelim. Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Soğuk soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun...
BU TARİFİ BİZE GÖNDERİP PAYLAŞAN FATMA DAMYAN'A TEŞEKKÜR EDERİZ.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?