Simit Katmer
Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gr un
- 100 gr su
- 10 gr tuz
İçinin malzemesi için:
- 100 gr toz fıstık
- 75 gr şeker
-
75 gr kaymak
Hazırlanış
Önce derin bir kaba un, su ve tuzu koyup iyice yoğurun. Sonra hamurunuzu yumak haline getirip üzerini yağlayıp hazırlayın, bir gün boyunca dolapta dinlendirin.
Sonrasında hamuru incecik açın. Klasik bir katmer yapmak istiyorsanız içerisine malzemeleri koyup katlayın. Simit katmer için ise hamuru katladıktan sonra yuvarlak rulo hale getirin, ucunu birleştirerek, simit formu oluşturun.
200 derece fırında 8 dk pişirin. Afiyet olsun!
Tarif: Küşleme Kebaphan’ın ustası Onur İbili'den
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler