Malzemeler
Bugün Süperanne' den 5 adımda
hazırlanabilen güllaç tarifi vermek istiyoruz.
12 kişilik Hazırlama Süresi: 25 Dakika
10 yaprak hazır güllaç
2.5 litre süt
2.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım çay bardağı gül suyu
Yeşil fıstık, File fındık
Üzeri İçin
Kiraz şekerlemesi (Bunun yerine ceviz de kullanabilirsiniz), Toz yeşil fıstık
Hazırlanış
İlk olarak 2.5 litre sütümüzü
derin bir tencereye alıp ılıtıyoruz. Daha sonra toz şekerlerimizi ekliyoruz.
Üzerine gül suyunu da döküyoruz ve şekerler eriyinceye kadar ılıtıyoruz.
Ilındıktan sonra biraz
dinlendiriyoruz. Daha sonra yuvarlak bir kaba bir kepçe sütümüzü
döküyoruz.
Güllaç yaprağının parlak
kısmı, üstte kalacak şekilde yuvarlak tepsime koyuyoruz. Ardından üzerine
sütten bir kepçe gezdirip ıslatıyoruz. 5 güllaç yaprağına da aynı şeyi
yapıyoruz.
Güllaç yaprağında, pudra
şekerinin yarısı, Hindistan cevizi, yeşil fıstık ve fındıklarımızı ilave
ediyoruz. Sonra da bir kepçe süt gezdiriyoruz.
Kalan beş güllaç yaprağını
aynı şekilde ıslatıp üst üstte diziyoruz.
Daha sonra üzerini süsleyip,
buzdolabından 2 saat bekletiyoruz. Herkese afiyet olsun.
Kaynak: 5 Adımda
Güllaç tarifi