Malzemeler
-
75 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
-
2 yumurta
-
1 çay bardağı toz şeker
-
1 su bardağı ılık süt
-
1 paket instant maya
-
1 fiske tuz
-
Aldığı kadar un
Arasına
-
75 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
-
1,5 çay bardağı toz şeker
-
1 yemek kaşığı tarçın
Üzerine
-
1 çay bardağı pudra şekeri
-
½ limon suyu
Hazırlanış
Un hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alın. Üzerine önce 3 su bardağı unu ilave edip karıştırmaya başlayın. Elinize çok az yapışacak bir hamur kıvamını alana kadar un ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Yarıya bölün. İlk bezeyi tezgaha alıp merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Tereyağının yarısını üzerine sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırıp hamurun üzerine serpin. Rulo yapın ve 2 parmak kalınlığında eşit büyüklükte dilimleyin. Kalpli kelepçeli kalıbı yağlayın. Ortasına yağladığınız kalp şeklinde kurabiye kalıbını koyun. Tarçınlı çörekleri kalıba dizin. Kalan bezeye de aynı işlemi uygulayın. 30 dk kadar mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra kalpli kalıbı dikkatlice çörekten çıkarın. Limon suyunu ve pudra şekerini karıştırın. Çöreğin üzerine gezdirip servise sunun.
Tarif ve Fotoğraf: Tijen Aktay