Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı granül toz kahve
2 yemek kaşığı su
Arasına
200 gr labne peyniri (suyu süzülmüş)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanış
Yumurta sarısını ve ½ su bardağı toz şekerini mikser ile iyice çırpın. 2 yemek suda erittiğiniz kahveyi karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. 1 su bardağı unu da ilave edip katı bir kıvam olana kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını 3 dk çırpın. Üzerine kalan ½ su bardağı toz şekerini ekleyip 8-9 dk çırpın. Yumurta sarılı karışımı azar azar (3 kerede) karışıma ekleyip spatula ile yumurtanın beyazını söndürmeden karıştırın. Krem şanti torbası yardımıyla veya yemek kaşık yardımıyla tepsiye aralıklı olarak sıkın veya dizin. Üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyelerin altı kızarana kadar 15 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğutmaya bırakın. Oda ısısında yumuşamış olan tereyağını mikser kabına alıp 3-4 dk çırpın. Üzerine pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak suyunu süzdüğünüz peyniri de ilave edip çırpın. Buzdolabında 30 dk bekletin. İster krem şanti torbası ile ister tatlı kaşığı yardımıyla 2 kurabiye arasına koyup kapatın. Dinlendirdikten sonra servise sunun.
Tarif ve Foto: Tijen Aktay