Malzemeler
-
6 yumurta sarısı
-
6 yumurta akı
-
60 gr tereyağı
-
150 gr bitter çikolata
-
50 gr sütlü çikolata
Üzerine
-
100 ml krema
-
100 gr beyaz çikolata
-
Krokan, antep fıstığı vb
Hazırlanış
Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip soğutun. Üzerine yumurta sarılarını teker teker ekleyip mikser ile çırpın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını 1 fiske tuz ile kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Çikolatalı karışıma yumurta aklarını spatula ile 4 seferde ekleyin ve yumurta aklarını söndürmeden yavaşça karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Kek hamurunu kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35 dk pişirin. Keki fırından çıkarıp soğutun. Beyaz çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritin. Buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin. Soğuyan kremayı mikser ile 2-3 dk çırpın. Kekin üzerime kremayı döküp kaşık ile yayın. Üzerine çay süzgeci yardımıyla az kakao serpin. Kekin kenarlarına krokan antep fıstığı serpin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.