Malzemeler
-
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
-
80 gr tereyağı
-
½ su bardağı az iri, çekilmiş badem (veya fındık, ceviz)
-
50 gr bal
-
2/3 çay bardağı esmer şeker veya beyaz toz şeker
-
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
-
300 gr labne peyniri
-
½ çay bardağı pudra şekeri
-
1 muz
-
13-14 çilek
-
2 kivi
Hazırlanış
Tereyağını eritip sıcakken şeker, tarçın ve bal ile iyice karıştırın. Derin bir kaseye yulaf ezmesini, bademi ve tereyağlı harcı ekleyip karıştırın. Tüm malzemeleri birbirine yedirin. Tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını yağladığınız kelepçeli kek kalıbına malzemeyi döküp yayın. Bir bardak veya kavanoz yardımıyla üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için en az 1 saat bekletin. Pudra şekerini ve labne peynirini karıştırın. Soğumuş olan yulaflı tart tabanını servise tabağına alın. Üzerini krema ile kaplayın. Dilimlediğiniz meyveler ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servise sunun.
Tarif ve Fotoğraf: Tijen Aktay