Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Da Vinvi TV’den Evdeki Çocuklar İçin Eğlendirici ve Öğretici Programlar
Da Vinvi TV’den Evdeki Çocuklar İçin Eğlendirici ve Öğretici Programlar
Çocuğunuzun Televizyon Bağımlılığını Önlemek İçin 8 Öneri
Çocuğunuzun Televizyon Bağımlılığını Önlemek İçin 8 Öneri

Çocuk Eğitiminde 20 Yıl Sonrasını Düşünmek!

Çocuk Eğitiminde 20 Yıl Sonrasını Düşünmek!

Günümüzde yabancı dil bilmenin önemi tartışılmaz. Global dünyada ister iş yaşamında başarılı olup, iyi bir kariyer yapmak, ister dünya vatandaşı olup, değişik kültürleri tanımak ve dünyayı anlayıp, değişimleri kavramak isteğinde olun, farklı diller öğrenmek her zaman çok önemli ve artık gerekli. Aileler de çocukların okul eğitiminde yabancı dilin öneminin farkındalar. 

İngilizce çocukların okullarda öğrendiği ikinci dil olarak öne çıksa da, bazı okullar İngilizce’nin yanında bir yabancı dil daha öğretmek için haftalık ders programlarını hazırlıyorlar.  Kişisel Gelişim Uzmanı Turhan Güldaş ise, çocukların en az 4 yabancı dil öğrenmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirterek anne ve babalara önerilerde bulunuyor: “Çocuğunuzun gelişimini 20 yıl sonraki dünya şartlarına göre planlayın.” Güldaş’ın açıklamaları şöyle:

Dünyada sınırlar kalkmış durumda. Uluslararası iş bağlantıları giderek çoğalmakta. Hal böyle olunca yabancı dilin önemi de artıyor. Yabancı dil bilmek de iş dünyasında öne geçebilmenin ilk şartı. Bu nedenle yabancı dil eğitimi küçük yaşlardan itibaren ön plana çıkıyor. Çocuğun gelişimini 20 yıl sonraki dünya şartlarına göre planlayın. 

Çocuklarımızı gelecek için hazırlayalım

Dünya standartlarında iş yapabilmek için yabancı dil olmazsa olmaz. İş dünyasında veya sosyal hayatta; derdini anlatabilen, kalitesini gösterebilen insanlar öne çıkıyor. “Çocuğunuzun kalitesini göstermesini istiyorsanız, derdini anlatabilecek kadar yabancı dil bilmesini sağlayın” diyen Turhan Güldaş, anne babaların çocuklarının eğitimleri boyunca 4 yabancı dil öğrenmesine özen göstermesi gerektiğini belirtti. Günümüz şartlarında 1 veya 2 yabancı dil yeterli olsa da gelecekte çocuklarımızı nasıl bir dünyanın beklediğini hesaba katmak gerektiğini anlatan Turhan Güldaş şunları söyledi:
“Çocuğun geleceğini, gelişimini, kariyerini planlarken bugünü değil 20 yıl sonrasını düşünmelisiniz. Çocuğunuz 20 yıl sonra nasıl bir dünyada yaşayacak, nasıl bir dünyada mücadele edecek, nasıl bir dünyada savaşacak? Bu yüzden çocuğunuzu 20 yıl sonrasına hazırlamak zorundasınız. Bugüne göre hazırlamak yeterli değildir... Eğer ideal çocuk, geleceğe dönük, süper çocuk, akıllı, kişisel gelişimini tamamlamış, mutlu bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız planlarınızı en azından 20 yıl sonrasını düşünerek yapmalısınız.”

Rusça ve Çince Gelecekte Daha Önemli Olacak

Gelecekte etkin kullanılması öngörülen yabancı dillerin araştırılarak planlama yapılmasını öneren Turhan Güldaş, şu dilleri tavsiye etti: “Dünyada hangi dillerin çok konuşulduğunu iyi bilmelisiniz ve bu dillerin en azından üç ya da dört tanesini bilmek üzerine planlarınızı yapmalısınız. Örneğin Rusça, dünyada en çok konuşulan dillerden birisidir. Çok yüksek rakamlardaki bir nüfus yoğunluğu Rusça konuşuyor. Bence Rusça olmazsa olmaz dillerden birisidir. İngilizce en başta olmak üzere tavsiye edeceğim çok önemli dillerden biri de Çincedir. Çünkü Çin gelecekte dünyada çok etkin bir role sahip bir ülke olacak. Portekizce de birçok ülkenin kullandığı bir dildir. Latin dillerinden olduğu için bu dili bilen bir insan diğer Latin dillerini de rahatlıkla öğrenir. Örneğin Fransızcayı çabuk öğrenir. İspanyolcaya zaten yakın bir dildir. Dolayısıyla bu Latin dillerinden birini anadil kadar iyi öğrenmek, sonradan eğitim çağında diğer dilleri öğrenme aşamasında büyük ve sağlam bir temel teşkil edecektir. Çocuk, bu dilleri temelden iyi seviyede öğrendiği zaman, ileride de hayatı boyunca unutmayacaktır.”


 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..