Neden Kötü Rüya Görürüz?
Bilinçaltımız, boş yere yüklenene fazla enerji nedeniyle kötü rüyalar olarak bize geri dönebiliyor. Doğru kullanılan bir bilinçaltı, kişinin en güvenilir kaynağı olarak, yol gösterici bir rol üstleniyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Reem Nöropsikiyatri Merkezi’nden Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Yavuz, beynimizdeki olumlu ve olumsuz düşüncelerin muazzam bir yansıması olan bu kaynak hakkındaki görüşlerini paylaşıyor.
Bilinçaltının durumu, tüm psikolojimiz üzerinde etkili
Bilinçaltı çöp kovası değildir. O nedenle bilinçaltı temizliğine önem verilmelidir. Bir arkadaşa kırıldığında ne kişi kendini ne de arkadaşını cezalandırmamalıdır. Kişiler bu gibi durumlarda sakinleştikte sonra, birbirleriyle suçlamadan, ses yükseltmeden konuşmalıdır. Uygun bir dille kırgınlıklar anlatılmalı ve negatif enerji bilinçaltına yerleşmeden uzaklaştırılmalıdır.
Bir konudan dolayı kişi kendini hatalı bulduğunda, suçluluk duyguları ve keşkelerle kendini boşuna yıpratmamalıdır. Hatayı telafi etme yoluna gidilmeli ve bu meselenin sürüncemede kalarak, sürekli zihninizi meşgul etmesine izin verilmemelidir.
Bilinçaltımız rüyalarla kendini belli ediyor
Bilinçaltı, vücudun sağlığını dengede tutmak için kendini koruma altına alır. Vücudun kendi kendini doğal olarak iyileştirme kabiliyetinin olması bundandır. Rüyalar ise, bilinçaltındaki fazla enerjinin uyku esnasında deşarj edilmesi olup, bilinçaltının gizemli ifadeleridir. Rüyalar bastırılan olumsuz anıların, arzu ve dürtülerin, beklentilerin, yakın geçmişte ya da gün içinde etkilendiğimiz olayların öykümsü sembolleridir.
Olayları değiştirmenin yolu, düşünceleri değiştirmekten geçiyor
Yaşamdaki olayları değiştirmek için, önce düşüncelerin değiştirilmesi gerekir. Hayattaki kafa karışıklıklarından, uyumsuzluklardan, sınırlamalardan kurtulmak için neden ortadan kaldırılmalıdır. Bu neden; bilinçaltındaki düşünce ve imgelerdir. Neden değişirse, sonuç da değişir. Dolayısıyla hayatın yasası, inanç yasasıdır. İnanç ise zihninizdeki düşüncedir. Asla olumsuz, negatif şeyler düşünülmemelidir. Bilinçaltının kişiyi iyileştirme, güçlendirme, zenginleştirme ve ilham verme gücüne inanılmalıdır.
Zor durumlarda bilinçaltına danışmak işleri kolaylaştırıyor
Bir türlü karar verilemeyen ya da çözümün görülemediği zor durumlarda, asla umutsuzluğa ya da karamsarlığa kapılmamak gerekir. Aksi takdirde, bilinçaltı çözüm için kişinin gücünün olmadığını fark ederek, teslimiyetçi bir yaklaşımla tüm çıkış yollarını kapatır. Kişi de bir türlü çözüme ulaşamaz. Halbuki basit bir teknikle, sorunları bilinçaltınıza danışmak mümkündür.
Diyelim ki, sıkıntılı bir anınızdasınız. Problem ne denli karmaşık olursa olsun, önce zihninizi sakinleştirin ve hareketsiz kalın. Bedeninizi rahatlatıp gevşetin. Sonra sorununuz üzerine tüm dikkatinizle yoğunlaşın. Bu sorunu, mükemmel bir biçimde çözeceğinizi, gerekli gücün zihninizin derinliklerinde olduğunu düşünün. Kendinize, cevabı bulduğunuz takdirde ne kadar mutlu olacağınızı, bunun için de mutlaka bir çözüme ulaşacağınızı telkin edin. Cevap için arayış düşüncelerinde iken, sonuca gittiğinizde ne kadar sevineceğinizi düşünerek gerekirse uykuya dalın. Uyandığınızda hala çözümü bulamamışsanız, zihninizi başka şeylerle meşgul edin. Zihniniz başka şeylerle oyalanırken, beyninizde aniden bir ampul yanacak ve cevap aklınıza gelecektir.
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..