Kuşburnu Çayını Doğru Demliyor Musunuz?
- 5-6 adet kuşburnunu hafif ezerek çatlatmalısınız. Ardından bir bardak kaynar suda 10 dakika demleyin.
- Demlerken bardağın ya da demliğin kapağını kapalı tutarsanız, içeriğindeki suya geçen C vitamini yok olmaz.
- Demleme süresini uzatmanız içindeki C vitamininin etkinliğini azaltır.
- Yemeklerden 30 dakika sonra için.
- Soğuma sırasında C vitamini miktarı hızla azalır bu yüzden Kuşburnunun zengin vitamin ve minerallerinden tam anlamıyla faydalanabilmek için hazırladıktan sonra 5 dakika içinde tüketin.
- Kuşburnunu ister bütün, ister ufalanmış ister toz haliyle olsun saklarken mutlaka ışıktan muhafaza edin ve cam kavanozda saklayın.
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..