Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Beslenmenizi Düzenleyerek Mevsimsel Hastalıklarla Savaşabilirsiniz
Beslenmenizi Düzenleyerek Mevsimsel Hastalıklarla Savaşabilirsiniz
Aldatılan Kadın Olmak!
Aldatılan Kadın Olmak!

Çocuklarımıza İyi Rol Modeller Olalım

Çocuklarımıza İyi Rol Modeller Olalım

 

Çocuklar aynen bir fotoğraf makinası gibi sizin yaptıklarınızı birebir taklit ederler.Sizler onlara çok iyi birer rol model oluşturmalısınız. Bunun için sofraya beraber oturup sağlıklı olan gıdaları sizin yediğinizi de göstermeniz gereklidir. Çocuğunuza yemek seçimleri konusunda güvenin. Onunda bir birey olduğunu ve sizin yemeklerde seçim yaptığınız gibi onunda yapabileceğini kabul ederek reddettiği besinler olabileceğini unutmayın. Bir yiyeceği çocuğunuza kesinlikle yasaklamayın. Bu ters tepki yaratmasına sebep olup daha fazla yemek istemesine neden olabilir. Hazırladığınız öğünde beraber yapabileceğiniz hazırlıklara onuda dahil edin. Mesela salatanın sosunu ona çalkalattırın ve döktürün. Bu tür örnek davranışlar ne kadar erken yaşlarda başlarsa çocuğunuzun sağlıklı alışkanlıklar edinmesi o derece köklü ve sağlam olur unutmayın…..

Yemekleri yaparken tam tahıllıları nasıl kullanalım?

Beyaz unla yapılmış makarna ve pirinçle yaptığınız yemeklerinizi tam tahıllı olanlarla değiştirerek yapmaya cesaret ettiniz mi hiç? HAYIR MI veya “ÇOK KÖTÜ OLUYOR” cevaplarını duyar gibiyim. Oysa çok lezzetli bir o kadar besin değeri yüksek yemek pişirmek elinizde.

1-      türlülere, çorbalara veya saltalarınıza haşladığınız hububatları ekleyebilirsiniz.

2-      Tam tahıl gevreklerini (yulaf ezmesini) kahvaltıda taze meyvelerle karıştırarak ve bazı süslemelerle tarçın, Hindistan cevizi,vanilya,maple surup gibi  tüketebilirsiniz.

3-      Pilavlarınıza sebzeleri tahıllarla sote yaparak lezzetlendirebilirsiniz. Böylece kabuklu pirinç sevmeyenlerde birazda olsa pirincin zararlı etkilerini azaltmış olurlar.

4-      Salatalarınızı kurubaklagillerle zenginleştirerek lezzet katabilirsiniz.

Salata yemek zayıflatır mı?

Salata kalorisi düşük  bir öğün olabilir, bu nasıl bir salata yediğinize bağlı olan bir durumdur. Farkında olmadan gereğinden çok fazla kalori alabilirsiniz. Peynir, kurutulmuş ekmek, jambon, kuruyemişler, tam yağlı salata sosları salataların kalorilerini arttıran etkiler yaratır. Şöyle söylemek gerekirse normal bir salata tabağı neredeyse 1000 kaloriyi bulabilir veya geçebilir. Salatamızı yaparken nelere dikkat edelim.

1-      Büyük salata tabağı yerine çorba kasesi kullanın

2-      Yeşil olan salata malzemelerini arttırın (ıspanak, marul,roka,tere, maydanoz,nane vb

3-      Az miktarda brokoli, kırmızı biber, havuç,barbunya, Meksika fasulyesi, meyveler eklenebilir besin değerleri artar ancak en azından yağ içermezler.

4-      Üzerine eklediğiniz proteinli gıdaları yağsız olarak ekleyebilirsiniz. ( hindi, yengeç, ton vb)

5-      Az yağlı salata sosları ekleyebilirsiniz. (yoğurt, hardal, sirke, limon ağırlıklı sosları)

Ayın Tarifi: Tam Buğday Unlu Havuçlu Kek

Malzemeler:

4 Yumurta, 4 kaşık esmer şeker, 1 havuç rendesi,1 elma rendesi,1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı ceviz içi, 1 kaşık tarçın, aldığı kadar tam buğday unu, 1 çay bardağı yoğurt

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır, daha sonra elma, havuç ceviz tarçın yoğurt eklenir. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenerek kek kıvamı oluşturulur. 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun. Hem sizin hem de çecuğunuz için sağlıklı bir ara öğün...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..