Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
HPV ve Korunma Yolları: Sağlığınız İçin Bilmeniz Gerekenler
HPV ve Korunma Yolları: Sağlığınız İçin Bilmeniz Gerekenler
Parlak İcatlar
Parlak İcatlar

Kalemlerinizi Hazırladıysanız, Yazarlık Yolculuğu Başlasın

Kalemlerinizi Hazırladıysanız, Yazarlık Yolculuğu Başlasın

Yazmayı öğrendiğiniz zamanları hatırlıyor musunuz? Belki ilk başta zor bir süreçti. Şu an o günler hiç aklımıza gelmiyor değil mi? Peki, yazı yazmanın bilişsel, psikolojik ve hatta fiziksel faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

Yazı yazmak, öğrenme becerilerimizi geliştiriyor, belleğimizi ve bağışıklığımızı güçlendiriyor, ruh halimizi iyileştiriyor. Yazmak, fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak bizi olumlu yönde etkiliyor. Siz de her gün duygu ve düşüncelerinizi düzenli olarak kelimelere dökerek yazmanın güzelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Yazmayı seven çocuklar için

Yazmaya ilgi duyan bir çocuğunuz var ve yazmaya nereden başlayacağını bilmiyorsa, tam da genç yazar adayları için eğlenceli alıştırmalarla dolu ilham verici bir rehber kitap önereceğim. İthaki Çocuk tarafından yayımlanan, Cath Senker’ın yazdığı Isobel Lundie’nin resimlediği, Ebru Koç Bal’ın çevirisini, editörlüğünü ise Alkım Özalp’in yaptığı “HADİ BİR ŞEYLER YAZALIM!” kitabı bu konuda hazırlanmış nefis bir rehber.

Aşama aşama nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini, fikirlerinizi bir hikâye oluşturmak için nasıl düzene sokacağınızı eğlenerek öğreneceksiniz. İlham bulmak, plan yapmak, bir olay örgüsü oluşturmak, bir mekân yaratmak, karakterleri tasarlamak, iyi bir başlangıç ve son yazmak ve yazma becerilerinizi geliştirmek için adeta biçilmiş kaftan.

Kitabın ilk bölümü tamamen ilham bulmakla ilgili. Bir fikir üzerine karar verdiğinizde planlamak bölümüne geçebilirsiniz. Oluşturmak istediğiniz hikâyenin türü için türler bölümüne de başvurabilirsiniz. Ardından, yazmak bölümündeki tavsiyeleri kullanarak yazmaya başlayabilirsiniz. Hikayenizin taslağını oluşturunca, kontrol edip iyileştirmeler yapmak için eseri sunmak bölümünden yararlanabilirsiniz. Ve ister bir yarışma, ister teyzeniz ya da ister köpeğiniz olsun, hikâyeniz artık dinleyicisine ulaşmaya hazır!

Bu arada çocuklar ve gençler için öneriyorum ama bence yazmaya gönül vermiş herkes bu kitaba bayılacak ve ilham alacak. Peri masallarından çizgi romanlara, animasyondan gerçek hayattan hikâyelere, bilim kurgudan fantastik kurguya, vahşi yaşam maceralarından polisiyeye ve hatta korku hikâyelerinden çok kısa öykülere kadar geniş bir içeriğe sahip. Yeter ki karar verin ve harekete geçin! Yazmaya ilgi duyan, bir küçük kıvılcım bekleyen, yol gösterecek bir kitap olsa keşke diyen, hikâye yazmanın tüm yapı taşlarını ve önemli ipuçlarını öğrenmek isteyen herkes bu kitapla tanışmalı. Özellikle 4-5-6. Sınıftaki öğrencilerin çok keyif alacağına eminim. 

Kitaptan bir alıntı ile size kocaman sarılıyorum: “Yazmak bazen bir şeyin kanatlarını açmak gibidir. Yazar, neler olduğunu yavaşça ortaya çıkarır.”
Michael Rosen, şair ve çocuk kitapları yazarı
Sizi kelimelere emanet ediyorum. Sevgiyle...
 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..