Kristal Dahi Bebek İçin 14 Adım
1- Zeka gelişimi için ilk ve en önemli adım sağlıklı bir gebelik süreci. Çünkü bebeklerde beyin gelişimi, büyük oranda anne karnında tamamlanır. Anne karnında ki beş aylık bebekte beyin gelişimi tamamlanır. Bu bakımdan hamilelikte protein ve Omega 3 açısından zengin deniz ürünleri, bebeklerin beyin gelişimi için çok yararlı olur.
2- Balıklar beyin büyümesi ve fonksiyonu için temel öneme sahip olan DHA ve EPA Omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Beslenme düzenlerinde bu yağ asitleri bol bulunan kişilerin genel yetenek testlerinde daha başarılı oldukları bilinmektedir.
3- Badem, fındık, ceviz, fıstık gibi yağlı tohumlar, içerdikleri Omega-3, Omega-6, Magnezyum ve Çinko ile beyin gelişiminde ve hafızanın güçlendirilmesinde önemli rol oynarlar. Özellikle ceviz mutlaka tüketilmeli.
4- Yumurta iyi bir protein kaynağı olduğu gibi, sarısında bulunan kolin de bellek gelişiminde önemli rol oynamaktadır.
5- Beynin sürekli glukoza gereksinimi vardır. Rafine olmayan tahıllardaki lifler vücutta glukozun salınımını düzenler, ilaveten sinir sistemini sağlıklı kılan B vitaminleri içerirler.
6- Bulgur, çocuklar için hem besleyici hem de sevdikleri bir tahıl seçeneğidir.
7- Yulaf, zengin bir enerji kaynağı olmasının ve bol lif içermesinin yanında sinir sisteminin tam kapasiteyle çalışması için gereken E ve B vitamini, Potasyum ve Çinko’dan yana zengindir.
8- Çilek, Frenk Üzümü, Yaban Mersini, Böğürtlen. Bir yaşından itibaren verilmelidir. Bu koyu renkli meyve ailesi, yüksek düzeyde antioksidan içerir. A ve C vitamininden zengindirler. Çalışmalar bunların belleği güçlendirdiğini ortaya koymuştur.
9- Protein ve kompleks karbonhidrat ve lif deposu olan baklagiller, bol miktarda vitamin ve mineral içerdiklerinden özellikle öğle yemeğinde yendiklerinde çocuğun zihinsel faaliyetlerinin öğleden sonra yüksek düzeyde kalmasına yardımcı olurlar.
10- Renkli sebzeler önemlidir. Bebeklerinizi çok renkli besleyin antioksidanlar beynin güçlenmesini ve konsantrasyonu arttırır. Domates, bal kabağı, havuç, ıspanak, beyin hücrelerine güç ve sağlık veren antioksidan kaynaklarıdır. Balkabağını sebze yemeklerinde mutaka kullanın.
11- Süt, yoğurt ve süt ürünleri, güçlü kemik ve dişler için gerekli D vitamini ile Kalsiyum içermelerinin yanı sıra enzimlerin yapımı için gerekli Protein, Karbonhidrat ve B vitaminleriyle doludur.
12- Ette bulunan demir, çocukların okuldaki enerjileri ve konsantrasyonları için temel öneme sahip bir mineraldir. Yağsız et, en iyi emilebilir demir kaynaklarındandır. Ette ayrıca belleğe yardımcı olan Çinko ve bazı B vitaminleri de bulunur.
13- Mutlaka iyotlu tuz kullanın. İyot beyin gelişimini hızlandıran çok önemli bir mineral.
14- Avokado’nun içeriğindeki faydalı yağ asitleri, E vitamin ve Karotenler vücudu dinç tutarak konsantrasyon ve beyin fosfolipit gelişimini hızlandırır.
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..